Fotovoltaické síťové elektrárny

Fotovoltaická (solární) elektrárna se solárními fotovoltaickými panely na klíč. Síťovou fotovoltaickou elektrárnu lze dle zákona instalovat pouze pokud máte povolení distributora o připojení zařízení do distribuční soustavy (DS). Síťová (On-grid) elektrárna je bez bateriového uložiště, přebytky poté dodává do distribuční soustavy, případně do ohřevu vody.
Tento typ provozu FVE pracuje paralelně s DS a tedy vyráběná energie z FVE jde přes hlavní domovní rozvaděč, kde je v případě v té době zapnutých spotřebičů spotřebována těmito spotřebiči a případný přebytek energie přetéká do distribuční soustavy. Tento princip funguje i opačným způsobem. V případě požadavku na větší množství odebírané energie zapnutými spotřebiči, než v tu chvíli vyrábí solární elektrárna, je energie dočerpána z DS a je tak možno bez omezení používat i výkonné spotřebiče.

Vyřídíme vše včetně připojení k distribuční síti a administrativy k dotaci.

Pokud nechcete být připojeni do sítě nebo nemáte povolení, je možné zřídit hybridní fotovoltaickou elektrárnu, jejíž přebytky jdou do bateriového uložiště. Síťovou elektrárnu je možné rozšířit o hybridní elektrárnu také v případě, že chcete být zcela nezávislí a akumulátory využít jako záložní zdroj. Akumulátory v HFVE zajistí spotřebu přes den vyrobené energie i v průběhu noci a zároveň funguje jako zdroj energie v případě výpadku distribuční soustavy.

Fotovoltaická elektrárna obsahuje:

• Fotovoltaické panely
  • Střídače renomovaného rakouského výrobce Fronius
  • Konstrukční a uchycovací prvky pro uchycení na střechu
  • Elektromateriál, kabely s konektory pro připojení panelů

Sestavy pro síťovou fotovoltaiku

Níže jsme pro Vás připravili tři sestavy pro síťovou fotovoltaiku. Rádi Vám ale na míru připravíme kalkulaci i jiných variant.
Zajímá-li Vás fotovoltaický ohřev vody (panely) nebo termický ohřev vody (kolektory), pak se můžete podívat na sestavy ZDE.

Neváhejte nás kontaktovat, rádi Vám poradíme