domeček
ŠETŘETE PENÍZE I PŘÍRODU! ZAČNĚTE S NÁMI.

LOKÁLNÍ REKUPERACE

V naší nabídce je k nalezení široká škála lokálních rekuperací. Rozlišují se podle umístění, tedy jestli se připevňují do zdi, na strop, na podlahu anebo do okna. Při výběru lokální rekuperace je tedy dopředu dobré vědět, kde by měla být umístěna a jaké by měly být její maximální rozměry. Dalším faktorem při nákupu rekuperace jsou stupně rychlosti otáček. Levnější rekuperace mají jeden či dva stupně. Dražší přístroje mají čtyři stupně, proto mohou přesněji, nebo efektivněji sloužit Vašim požadavkům. Častým dotazem bývá hlučnost rekuperací, ty jsou přesněji popsány u jednotlivých rekuperací v datasheetech, nicméně se obecně hlučnost rekuperací pohybuje mezi 28 až 50 dB. Rekuperační jednotky HR nabízí širokou škálu rekuperací do různých instalací dle umístění. Velice oblíbenými modely jsou HR100W a HR30W. Variantou lokální rekuperace nejvíce podobné centrálním rekuperacím jsou jednotky SEVi. Celková komplexní nabídka kvalitních německých výrobků s vlajkovým modelem SEVi 160 Standart nabízí moderní design a vysokoúčinnou variantu lokální rekuperace. Jejich specifikem je párové zapojení. To znamená, že se v prostoru instalace zapojují na dvou odlehlých koncích proti sobě, to kvůli větší účinnosti větrání. Tyto rekuperace jsou vhodné pro větrání do koupelen, a i díky malé hlučnosti také do ložnic.

Rekuperace je zpětné získávání tepla. V dnešní době v rámci energetických úspor jsou domy obaleny izolací, máme nepropustná okna, aby nedocházelo k výrazným tepelným ztrátám. Nicméně na druhou stranu nedochází k samovolnému větrání domu. Lokální rekuperační jednotka je levnější zařízení pro regulované větrání. Jsou vhodné do prostor, kam nelze nainstalovat centrální rekuperaci.

V naší nabídce naleznete:

VENT-AXIA

HR30W

HR100R

LO Carbon HR25

Informace ohledně dalších typů rekuperací a příslušenství k nim naleznete na našem e-shopu.