Vyberte si rekuperaci přímo na našem e-shopu!

Neváhejte nás kontaktovat, rádi Vám poradíme

LOKÁLNÍ REKUPERACE

V naší nabídce je k nalezení široká škála lokálních rekuperací. Rozlišují se podle umístění, rychlosti otáček, hlučnosti a výkonnosti.

Umístění

Tedy jestli se připevňují do zdi, na strop, na podlahu anebo do okna. Při výběru lokální rekuperace je tedy dopředu dobré vědět, kde by měla být umístěna a jaké by měly být její maximální rozměry.

Rychlost

Dalším faktorem při nákupu rekuperace jsou stupně rychlosti otáček. Levnější rekuperace mají jeden či dva stupně. Dražší přístroje mají čtyři stupně, proto mohou přesněji, nebo efektivněji sloužit Vašim požadavkům.

Hlučnost

Častým dotazem bývá hlučnost rekuperací, ty jsou přesněji popsány u jednotlivých rekuperací v datasheetech, nicméně se obecně hlučnost rekuperací pohybuje mezi 28 až 50 dB.

Rekuperační jednotky

Rekuperační jednotky HR nabízí širokou škálu rekuperací do různých instalací dle umístění. Velice oblíbenými modely jsou HR100W a HR30W.

Mercedes mezi lokálními rekuperacemi

Variantou lokální rekuperace nejvíce podobné centrálním rekuperacím jsou jednotky SEVi. Celková komplexní nabídka kvalitních německých výrobků s vlajkovým modelem SEVi 160 Standart nabízí moderní design a vysokoúčinnou variantu lokální rekuperace. Jejich specifikem je párové zapojení. To znamená, že se v prostoru instalace zapojují na dvou odlehlých koncích proti sobě, to kvůli větší účinnosti větrání. Tyto rekuperace nabízí individuální řešení pro jakýkoliv objekt díky široké prodkutové řadě. Tyto decentrální jednotky jsou vhodné pro větrání do koupelen, a i díky malé hlučnosti také do ložnic.

Co je to rekuperace?

Rekuperace je zpětné získávání tepla. V dnešní době v rámci energetických úspor jsou domy obaleny izolací, máme nepropustná okna, aby nedocházelo k výrazným tepelným ztrátám. Nicméně na druhou stranu nedochází k samovolnému větrání domu. Lokální rekuperační jednotka je levnější zařízení pro regulované větrání. Jsou vhodné do prostor, kam nelze nainstalovat centrální rekuperaci.

V naší nabídce naleznete:

VENT-AXIA

HR30W

HR100R

SEVi

SEVi 160 plus

SEVi 160 standart

SEVi 160 duo

ECOROOM

ECOROOM průměr 100mm

ECOROOM průměr 150mm

REC Smart

REC Smart Standard

REC Smart Hygrostat

Informace ohledně dalších typů rekuperací a příslušenství k nim naleznete na našem e-shopu.