domeček
ŠETŘETE PENÍZE I PŘÍRODU! ZAČNĚTE S NÁMI.

REKUPERAČNÍ JEDNOTKY

LOKÁLNÍ REKUPERACE

Lokální jednotka přispívá ke zdravému a pohodlnému větrání koupelen a toalet.

CENTRÁLNÍ REKUPERACE

Moderní nástroj ke zdravému a pohodlnému větrání bez velkých tepelných ztrát.

TEPLOVZDUŠNÉ PANELY

Samostatný panel se třemi funkcemi v jednom. Odvlhčuje, temperuje, odvětrává.

Rekuperace je proces, kdy při řízeném větrání získává vzduch vháněný dovnitř teplotu od vzduchu vyháněného ven. V rámci energetických úspor jsou domy lépe izolovány, aby nedocházelo k velkému úniku tepla. Rekuperační jednotky slouží k větrání a využití tepla z odvětrávaného vzduchu. Rekuperační jednotky dělíme na lokální, malé jednotky, které jsou schopny odvětrat jednu místnost a centrální jednotky, které jsou schopny odvětrat celý byt či dům. Výhodou lokální jednotky oproti centrální je převážně v prostoru, kdy není třeba rozsáhlých stavebních úprav pro instalaci. Na instalaci centrální rekuperace je třeba myslet již při stavbě, nebo rekonstrukci domu. Lokální rekuperace mají účinnost výměny tepla mezi vháněným a vyháněným vzduchem okolo 70%, oproti tomu centrální rekuperace má účinnost lehce přes 90%.

Na dům či chatu lze využít také teplovzdušné panely. Ty fungují na principu vhánění ohřívaného vzduchu z panelu do místnosti. Proto jsou vhodné na chaty, nebo vlhké sklepy.