VÝHODY TEPELNÉHO ČERPADLA

Šetříte peníze

Hlavním důvodem, proč si pořídit tepelného čerpadlo, jsou peníze. Ty ušetříte na provozu Vašeho domu. Ceny energií v posledních letech rostou stále rychleji a jedinou obranou proti vysokým platbám za elektřinu nebo plyn je snížení závislosti na monopolních dodavatelích těchto energií.

Tepelné čerpadlo je skvělou příležitostí, jak tohoto cíle dosáhnout. Částka, kterou zaplatíte za tepelné čerpadlo, se Vám při současných cenách energií velmi rychle vrátí zpět na dosažených úsporách. Pokud financujete dům hypotékou, zvýší vám instalace tepelného čerpadla měsíční splátku hypotéky přibližně o 1 200 korun, ale zároveň sníží platby za energie o 2 500 korun. Díky tomu Vám zbude každý rok navíc přibližně 16 000 korun, které můžete utratit třeba za dovolenou či jinou zábavu.

Šetříte přírodu

Tepelné čerpadlo je mnohem ohleduplnější k životnímu prostředí než jiné zdroje tepla. Jeho používáním se výrazně snižují emise skleníkových plynů a dalších škodlivin. Proto jsou tepelná čerpadla podporována Státním fondem životního prostředí v dotačním programu Zelená úsporám.

Šetříte další zařízení

Tepelné čerpadlo Vám umožní jednoduše a levně využívat i další technologie ve Vašem domě. K tepelnému čerpadlu lze snadno doplnit například řízené větrání, které bude stát výrazně méně než běžné samostatně instalované větrací systémy. Pokud máte čerpadlo s vrty, můžete snadno pro svůj dům získat klimatizaci, která pracuje celoročně v podstatě s nulovými provozními náklady.

Porovnání nákladů na vytápění, ohřev TUV a provoz domácnosti v rodinném domě (15kW) v Kč/rok

zdroj: AVTČ, 2009

Hlavní výhody nových modelů čerpadel NIBE F1145 a F1245

• Velký barevný ovládací panel s přehlednými symboly a ikonami