• Zadání od zákazníka: Investor hledal možnost osvětlení cesty, která vede skrz park od obchodního centra a zastávky do obydlené zástavby. Cesta je dlouhá něco málo přes 100m a nevede zde elektřina. MČ díky tomu začala hledat jiný zdroj světla, který by byl zároveň moderní a ekologický.
  • Řešení: První krokem byla prohlídka parku, zjištění možností a zkonzultování požadavků ze strany investora. Následně jsme zaslali technický návrh a cenovou nabídku.
  • Použité technologie: K osvětlení jsme použili čtyři kusy solárních lamp rakouského výrobce SUNLUX ECO, které jsem rozmístili dle možností v parku, tak aby byla celá cesta osvětlena. Světelný zdroj je ve výšce 3,2m, celková výška lampy je 4,2m. Panel je možné natočit libovolným směrem, takže není problém s optimální orientací vůči jihu. Lampa je vybavena PIR čidlem, které v případě pohybu v okolí lampy zvedne výkon svítidla z 30% na 100%. K lampě je možné mít také programovací zařízení a nastavit si vlastní formát svícení.