DOTACE – Nová Zelená Úsporám pro RODINNÉ DOMY

Neváhejte se na nás obrátit, rádi vám pomůžeme dotace vyřídit.

Rádi s vámi probereme možnosti dotace přímo pro vaši konkrétní situaci. Její výši ovlivňuje řada faktorů od lokality, přes velikost a typ realizace, až po věk a ekonomickou situaci žadatele. Neváhejte nám zavolat nebo napsat. Najdeme to nejlepší řešení pro vás.

• Podporováno: FVE, FVE s akumulací elektřiny
  • Místo realizace:  Česká republika
  • Maximální výše dotace: v závislosti na velikosti systému a způsobu využití
  • Kdo může žádat: vlastníci rodinných domů, stavebníci rodinných domů, vlastník práva stavby rodinného domu, správce svěřeneckého fondu, do něhož byl vyčleněn rodinný dům, vlastníci řadově uspořádaných vymezených bytových jednotek (tzv. řadové domky), příspěvkové organizace zřízené územními samosprávnými celky

Instalace solárních termických a fotovoltaických (FV) systémů do dokončených rodinných domů a do novostaveb rodinných domů (včetně rozestavěných).( Musí být zapsáno v katastru nemovitostí k trvalému bydlení ). O dotaci v této podoblasti podpory může vlastník domu ( fyzické i právnické osoby ) požádat na jeden rodinný dům pouze jednou za dobu trvání Programu, a to i v případě rodinného domu s více bytovými jednotkami. Výjimkou je kombinace solárního systému určeného pro ohřev teplé vody (podoblasti podpory C.3.1/C.3.2/C.3.3) s fotovoltaickým systémem (podoblast podpory C.3.5/C.3.6)  s akumulací elektřiny výhradně do akumulátorů.

Podpora je dána fixní částkou dle typu pořízeného nového zdroje/systému a podoblasti a celková výše podpory na jednu žádost je omezena.

Pro rodinné domy památkově chráněné a nebo v památkově chráněném území nutno doložit souhlas památkářů. Při montáži na novostavbu (ještě neskolaudovaný objekt) nutno pro čerpání dotace doložit kolaudační rozhodnutí. Instalaci vybraných zařízení vyrábějících energii z obnovitelných zdrojů energie (kotle na biomasu, solární tepelné systémy a tepelná čerpadla) může provádět pouze osoba oprávněná

Po dokončení realizace podporovaných opatření je žadatel povinen prokázat technické vlastnosti použitých materiálů a výrobků. V případě výběru materiálu nebo výrobku ze Seznamu výrobků a technologií (dále jen „SVT“) žadatel technické vlastnosti nedokládá.

U bezchybných žádostí podaných po realizaci opatření lze očekávat vyplacení dotace cca za 9 týdnů od podání žádosti.

POPTÁVKOVÝ FORMULÁŘ

Pokud máte zájem o naše služby, vyplňte, prosím, tento poptávkový formulář. Čím podrobněji vyplníte i nepovinné položky, tím rychleji Vám budeme schopni připravit nabídku. Pokud údaje nemáte nebo je nechcete vyplnit, nechte je klidně volné. Budeme Vás kontaktovat v co nejkratší možné době.

Ke svým dotazům či požadavkům uvádějte, prosím, telefonní číslo, usnadníte a urychlíte tím komunikaci.

FOTOVOLTAIKAFOTOTERMIKASOLÁRNÍ LAMPY

FOTOVOLTAIKA

Síťová (bez baterií)Hybridní (s bateriemi)Ostrovní (bez sítě)Ohřev vody

FOTOTERMIKA

Kolektory trubicovéKolektory plochéOhřev TUVOhřev TUV + přitápěníOhřev bazénuJiné

TEPELNÉ ČERPADLO

Země – voda (kolektor)Země – voda (vrt)Vzduch - vodaVzduch - vzduchVytápěníOhřev TUVOhřev bazénuChlazeníJiné

TEPLOVZDUŠNÉ PANELY

VětráníOdvlhčeníTemperováníJiné

Instalace na stěnu:

Instalace na střechu:

REKUPERACE

CentrálníDecentrální/lokálníJiné

CENTRÁLNÍ:

DECENTRÁLNÍ:

SOLÁRNÍ LAMPY

Pro hřištěParkParkovištěZahradaStezkaUliceSilniceJiné

PODLAHOVÉ TOPENÍ

V objektu bude pouze podlahové vytápěníV objektu bude kombinace s radiátoryJiné

PLAŠIČE ZVĚŘE

Pro hřištěParkParkovištěStezku-Ulici-SilniciJiné

NEPOVINNÉ INFORMACE

Další informace o dotaci NZÚ  získáte telefonicky nebo e-mailem u našeho kolegy.

Libor Veselý  tel.: 734 202 979  e-mail: solar@svp.cz